header banner
Default

Kayıp Çinli bakan hakkında yasak aşk söylentileri var


İHA

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2023 13:24

3 haftadır kendinden haber alınmayan Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang yasak aşk iddiaları ile yeniden gündemde.

VIDEO: Çin Dışişleri Bakanı ortadan kayboldu! Çin Gang'a çifte ajanla yasak aşk iddiası...
CNN TÜRK

Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang’dan 3 haftadır haber alınamıyor. Bakan Qin’in, Çin’in başkenti Pekin’de son günlerde yaşanan yoğun diplomasi trafiğine rağmen hiçbir görüşmeye veya etkinliğe katılmayışı Çinli bakanın nerede olduğuyla ilgili spekülasyonlara neden oldu. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, Qin’in yaşadığı evlilik dışı ilişki nedeniyle ortadan kaybolduğu belirtiliyor.

Sosyal medya paylaşımlarına göre Qin‘in Phoenix TV’nin sunucusu Fu Xiaotian ile yaşadığı evlilik dışı ilişki nedeniyle soruşturmaya tabi tutulduğu iddia edildi. Çin merkezli sosyal medya platformlarında Qin’in durumu ile ilgili aramalar ise sonuç vermiyor. Geçen yılın Aralık ayı başında dışişleri bakanı olarak atanan ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’e yakın bir isim olarak bilinen 57 yaşındaki Qin, 2021-2023 Ocak ayları arasında Çin’in Washington Büyükelçisi olarak görev yaptı. Ülkede 2014-2017 arasında bakanlığın protokol departmanının başında bulunan Qin’in bu dönemde Çinli lider Xi ile yakın ilişkiler geliştirdiği belirtiliyor.

EN SON 25 HAZİRAN'DA GÖRÜLDÜ

Çin Dışişleri Bakanı Qin’in 4 Temmuz’da AB Dış İlişkiler Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile görüşmesi planlanıyordu. AB tarafından yapılan açıklamaya göre, Pekin yönetimi, Borrell’in ziyaretini sadece 2 gün kala iptal etti. Qin Gang, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve ABD İklim Özel Temsilcisi John Kerry’nin bu ay içinde Çin’e yaptığı ziyaretler esnasında da kamuoyunun önüne çıkmadı. Geçen hafta Endonezya’nın başkenti Jakarta’da düzenlenen ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı’na da Qin Gang’ın yerine Çin Komünist Partisi Dışişleri Komisyonu Ofisi Direktörü Wang Yi katıldı. Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından 11 Temmuz’da düzenlenen basın toplantısında, Qin Gang’ın ASEAN toplantısına katılmama nedeni “sağlık problemleri” olarak belirtildi. Bakanlığın, bu hafta düzenlenen olağan basın toplantılarında Qin Gang ile ilgili sorular yanıtsız bırakıldı. Çin Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde Qin, hâlâ Çin Dışişleri Bakanı olarak görülüyor.

Qin Gang, en son 25 Haziran’da Rusya, Vietnam ve Sri Lanka Dışişleri Bakanları ile yaptığı görüşmeler esnasında kamuoyunun önüne çıkmıştı. Aynı gün devlet medyasında, Qin’in Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko ile yaptığı görüşmenin haberlerine yer verilmişti.

İLK KEZ YAŞANMIYOR

Çin’de üst düzey siyasetçilerin, iş insanlarının veya ünlülerin haklarında herhangi bir açıklama olmaksızın uzun süre kayıplara karışmasının örneklerine daha önce de rastlanmıştı. Interpol Başkanı Meng Hongwei’den 2018 yılında haftalarca haber alınamamıştı. Meng, 2020 yılında rüşvet suçlamasıyla 13,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Alibaba’nın kurucusu Jack Ma, Çinli sinema oyuncusu Fan Bingbing ve tenis oyuncusu Peng Shuai da uzun süre kayıplara karışan ve kamuoyunun tanıdığı isimler arasında yer alıyor. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping de 2012 yılında Çin’in en üst lideri konumuna geçmeden önce 2 hafta kamuoyunun önüne çıkmamıştı. Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) Chongqing sekreteri Bo Xilai 2013 yılında da kayıplara karışmıştı. Bo, aylar sonra rüşvet almak, zimmetine para geçirmek ve görevini kötüye kullanmaktan suçlu bulunmuş, ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Bo Xilai ile ilgili soruşturma sırasında Bo'nun eşi Gu Kailai'nın iş anlaşmazlığı nedeniyle bir İngiliz iş adamını zehirleyerek öldürdüğü ortaya çıkmıştı.

Sources


Article information

Author: Heather Bright

Last Updated: 1698425642

Views: 1219

Rating: 4.8 / 5 (49 voted)

Reviews: 96% of readers found this page helpful

Author information

Name: Heather Bright

Birthday: 2021-11-03

Address: 565 Carroll Landing Apt. 098, Port Georgeview, WI 99040

Phone: +4888841543423092

Job: Biologist

Hobby: Ice Skating, Singing, Pottery, Coin Collecting, Mountain Climbing, Basketball, Scuba Diving

Introduction: My name is Heather Bright, I am a Colorful, radiant, persistent, variegated, irreplaceable, talented, bold person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.