header banner
Default

De Verenigde Staten hebben cryptobedrijven aangeklaagd voor miljardenfraude


Table of Contents

  Nieuws

  Leestijd van ongeveer 1 minuut

  De openbaar aanklager in New York heeft de cryptobedrijven Gemini, Genesis en Digital Currency Group (DCG) aangeklaagd wegens oplichting van meer dan 230.000 beleggers. Met de fraude zou meer dan een miljard dollar zijn gemoeid.

  Gemini en Genesis zouden hebben gelogen over de risico's van de beleggingen die ze aanboden. Het is de nieuwste omvangrijke procedure tegen cryptoplatformen in de Verenigde Staten na het faillissement van de FTX-cryptobeurs van Sam Bankman-Fried. Eerder deze maand begon de rechtszaak tegen Bankman-Fried wegens fraude.

  Het schandaal rond Genesis en Gemini raakte ook Nederlandse cryptobeleggers. Eind vorig jaar bleek dat Bitvavo, de grootste cryptobeurs van Nederland, voor 280 miljoen euro aan digitale munten van klanten had uitgeleend aan Genesis.

  De voormalige Genesis-topman Soichiro Moro en topman Barry Silbert van DCG, het moederbedrijf van Genesis, zijn volgens de New Yorkse procureur-generaal Letitia James hoofdverantwoordelijk voor de verliezen. Als gevolg van hun misleidende beweringen raakten sommige beleggers al hun spaargeld kwijt. "Hardwerkende New Yorkers en investeerders in het hele land verloren meer dan een miljard dollar omdat ze flagrante leugens te horen kregen dat hun geld veilig zou zijn." James eist teruggave van alle onrechtmatig verkregen winsten.

  Bron: ANP

  Sources


  Article information

  Author: Elizabeth Nolan

  Last Updated: 1698377042

  Views: 1259

  Rating: 4.8 / 5 (35 voted)

  Reviews: 96% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Elizabeth Nolan

  Birthday: 1928-06-25

  Address: 6098 William Plains Apt. 321, Port Jasonmouth, MA 16999

  Phone: +3925377729803996

  Job: Network Administrator

  Hobby: Board Games, Meditation, Juggling, Beer Brewing, Puzzle Solving, Hiking, Astronomy

  Introduction: My name is Elizabeth Nolan, I am a Determined, steadfast, valuable, striking, multicolored, rare, apt person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.