header banner
Default

Dit is de reden waarom de Bitcoin-koers met 7,5% is gedaald


De Bitcoin koers handelt op het moment van schrijven op 26.469 dollar en staat daarmee op een daling van 7,50 procent over de afgelopen 24 uur. Wat is er aan de hand met Bitcoin en waarom zijn we zo hard gedaald? Het antwoord lijkt te liggen in de macro-economische omstandigheden.

Waarom is Bitcoin gedaald?

Zoals je weet hadden de bulls al enige tijd moeite om de Bitcoin koers weer boven de 30.000 dollar te krijgen. Voor veel investeerders was dat vreemd, omdat er zoveel goed nieuws over Bitcoin te melden was. Wat dacht je bijvoorbeeld van de BlackRock ETF die op het programma staat en natuurlijk de gigantische aankopen van MicroStrategy.

Daarnaast werd iedereen weer voorzichtig bullish over Bitcoin vanwege de aanstormende halving, die voor april 2024 op de planning staat. Het probleem op dit moment is het macro-economische klimaat.

Vergeet niet dat centrale banken, met de Amerikaanse centrale bank voorop, de afgelopen maanden agressief de rente verhoogden. Die agressieve renteverhogingen kwamen na een periode van 10 jaar waarin de rente praktisch rond het nulpunt stond.

Wat dat betreft was het wellicht vreemd dat Bitcoin eerder dit jaar zo sterk presteerde en krijgen we nu een terugkeer naar de realiteit.

Recessie in aantocht

VIDEO: Bitcoin Will NEVER See These Prices Again: Here’s Why. (Monthly & 6 Monthly Price Analysis)
Jason Pizzino

Een onderdeel van die realiteit kan zijn dat we alsnog een recessie krijgen. Die is vooralsnog uitgebleven, omdat met name de Amerikaanse economie zich enorm sterk wist te houden de afgelopen periode. Hierdoor slaagde het er vooralsnog in om de recessie van zich af te slaan, ondanks de gigantische renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank.

Als we op deze voet doorgaan, dan lijkt de kans aanwezig en significant dat er alsnog een recessie komt. In een recessie verkopen mensen hun assets (waaronder Bitcoin) om de rekeningen te kunnen betalen.

Zien we daar nu de eerste tekenen van? Het begint er in ieder geval op te lijken.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Robert Collins

Last Updated: 1699361642

Views: 534

Rating: 4.4 / 5 (113 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Robert Collins

Birthday: 1933-05-19

Address: 582 Sarah Plains Suite 461, North Jessica, NV 43853

Phone: +4525885753504958

Job: Psychologist

Hobby: Fishing, Survival Skills, Coffee Roasting, Archery, Meditation, Animation, Playing Piano

Introduction: My name is Robert Collins, I am a Gifted, dedicated, tenacious, unguarded, brilliant, sincere, accomplished person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.